מתכונים

דג לברק על מצע בצלי שלוט

הכי אני אוהבת לנסוע לקנות ירקות מהחקלאים, תמיד יש עם מי לדבר ולשאול שאלות וגם תומכת בענף חשוב כל כך וקרוב ללבי.

בזמן הקניות השבועיות , נתקלתי פתאום בהם, קטנים, יפים, הרי אנחנו יודעים על חשיבות שילוב הבצל בתפריט היומי, ושאלתי את עצמי איך אגוון ואז עלה הרעיון דגים עם עם בצלי שלוט.

אני אוהבת ליצור במטבח, לנסות דברים חדשים, עוד יותר כייף לשתף אתכם עם מתכון מעולה.

לשמור ולהכין, קל וטעים!

מה צריך?
2 דגי לברק ים שלמים נקיים
4-5 בצלי שלוט
1 בצל לבן בנוני
1 בצל סגול בנוני
3 שיני שום בנוניות
מספר סלרי עלים
מספר עלי מנגולד
עלי זעתר, אוריגנו 
תבלינים: מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, כמון, פפריקה, כורכום
שמן קוקוס
סיר שאפשר לכניס לתנור

 

לעבודה
חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים אותו יחד עם שמן קוקוס עד השחמה יפה.
מוסיפים לטיגון את העלים הירוקים קצוצים, עלי הזעתר והאורגנו.
מוסיפים את בצלי השלוט מקולפים ושלמים נותנים להם קצת טיגון. 
מוסיפים 1/4 כוס מים ותבלינים.
מבשלים עם מכסה על אש קטנה כשעה- שעה וחצי,עד שהמים מצטמצמים ומקבלים צבע יפה.

,מדליקים תנור ל 190 מעלות שהתנור חם, מוסיפים את הדגים לסיר
.חורצים פסים לאורך הדג ומכניסים פרוסות שום לחריצים ולבטן הדג
מכסים את הדג עם הנוזלים והבצלים שיש בסיר שיספגו את הטעמים
מכניסים לתנור ללא מכסה לאפיה של 25 דקות.
לבדוק אם הדג מוכן- נועצים עם סכין בחריץ אם הבשר לא נדבק לסכין הדג מוכן.
להזהר לא לייבש את הדג.

בתאבון

שלכם עופרית

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע