מתכונים

צפאטי מקמח קינואה
חיפשתי פתרון למשהו יצירתי שאני אוכל למרוח עליו דברים, דגן איכותי ללא גלוטן.
מצאתי את הקינואה, דגן מופלא 
קצת על הקינואה: 
הקינואה אינה דגן אמיתי,כמו גם הכוסמת.
מקור הקינואה באזור הרי האנדים שבדרום אמריקה, היא הצמח עמיד ביותר, המסוגל לגדול בתנאי סביבה קשים, ולכן מסוגל לגדול בקלות גם בגובה 4000 מטרים מעל פני הים.
לכל מזון יש את האנרגיה שלו, ואנחנו מקבלים מהקינואה אנרגיה, של עמידות וחוזק.
יתרונות הקינואה שהיא מתעכלת בקלות, מקנה תחושת שובע, 
בעלת ערכים תזונתיים גבוהים ביותר, היא עשירה ב 10 חומצות האמינו החיוניות מה שמקנה לה רמת חלבון גבוהה ביותר.
היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום.
את הקינואה מומלץ להשרות ואף להנביט, מנטרל את המרירות ואת השפעת החומצה הפיטית שבה.
אז איך מכינים צפאטי
1 כוס קמח קניואה 
חצי כוס מים
קומץ מלח ים אטלנטי
2-3 כפיות זעתר
כפית שמן זית
 
אופן ההכנה:
להכניס לקערה את הקינואה עם מחצית מכמות המים, קומץ מלח
ו 2 כפיות זעתר ואת השמן זית.
להוסיף מים במתינות, להגיע לבצק אחיד, מעט דביק.
לקמח משטח עבודה, לשים מחבת על הגז- עדיף מחבת ברזל , אין צורך לשמן.
לקרוץ עיגולים קטנים, ללוש עוד קצת שיהיה נעים למגע.
זה הזמן להוסיף עוד זעתר,לאוהבים את הטעם, כמובן יכולים לתבל עם תערובת אחרות (כמו תערבות בצל לבישול, תערבות פפריקות)
מרדדים לעיגולים דקים ומניחים על המחבת - בלי שמן.
כמה דקות והופכים לצד השני 
זה מוכן שיש צבע טוב של עשיה - האיזור שנגעו במחבת ישרפו,
נותן טעם של מדורה...
הכי טעים שזה טרי
אני עושה כמויות כפולות ,כי זה פשוט נעלם
לשמור על הטריות, לשמור בשקית אטומה.
תהנו
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע