מתכונים

חמוצים וכבושים  
 
הפעם אנחנו לא מדברים על פוליטיקה.
הפעם מדובר בבריאות שלנו, בתגבורים, או כמו שאומרים אצלנו - בחיזוקית.
נכון, אין ספק שהרבה יותר קל ופשוט לפתוח קופסא ולבלוע כדורים, אם זאת, אני מצאתי שאני כל כך אוהבת את הרגשת הסיפוק שהצליח לי ושאני מוכנה להשקיע מאמץ כי זה באמת טעים, כמעט בכל ארוחה אצלנו תמצאו צלחת חמוצים בייתים, להם טעים והם אוהבים ואני מתמוגגת מנחת - רֶוַח לַכֹּל (win-win situation).
להלן מתכון לחמוצים, לגבי שאר הירקות הכבושים - אני פחות אוהבת להכניס שומר ועלי דפנה - שאר המצרכים וההכנה לפי המתכון.

 
מצרכים?
צנצנת של 3 ליטר מעוקרת*
3-4 חבילות של מלפפון ביבי שטוף**
חבילת שומר שטוף
5-6 שיני שום קלופות
חופן גרגירי פלפל שחור
2-3 סמ' פרוסות פלפל חריף 
3-4 עלי דפנה יבשים 
3-4 עלי גפן
7-8 כפיות מלח גס
7-8 כוסות מים 


אופן ההכנה: 
מניחים 1/3 מכמות השומר, עליהם מניחים 3-4 שיני שום וחופן גרגירי פלפל שחור (אפשר לטחון חלק מהם).
על המצע מסדרים שכבה ראשונה של מלפפונים, עליהם שמים 1/3 של שומר, 2-3 שיני שום, פרוסות פלפל חריף, עלי דפנה.
מסדרים את שאר המלפפונים, סוגרים עם יתרת עלי השומר והשום.
עליהם מניחים את עלי הגפן (סוגרים את הצנצנת).
מוסיפים את המים - על כל כוס מים כפית מלח ים אטלנטי (חודש 5 - קרי לא כפית שטוחה).
ממלאים את המים על הסוף (שלא יהיה אוויר).
סוגרים.
רצוי לשים את הצנצנת על צלחת שלא אוהבים (מהלחץ של התסיסה יוצאים מים).
יש לפתוח כל יום את הצנצנת לשחרר לחץ.
המלפפונים יהיו מוכנים תוך 4-7 ימים, תלוי בעונת השנה (כשחם התהליך מהיר יותר).
המלפפונים טובים שהם שינו צבע ולא תוססים - מבחן הטעם הוא הקובע.
שאתם מחליטים שטעים - להעביר למקרר (הקירור מאט את התהליך).
המלפפונים יכולים להשמר במקרר חודש - חודשים.
אפשר להעביר את המלפפונים לצנצנות קטנות ואז:
לעקר את הצנצנת לפני השימוש.
להכניס לצנצנת יחד עם המלפפונים גם מכל הטוב שיש בצנצנת הגדולה, כולל הנוזל - ולוודא שהוא מכסה את כל המלפפונים (אחרת הם יעלו עובש).
* איך לעקר צנצנת :
לשפוך לתוך הצנצנת 1-2 כוסות מים רותחים, לסגור, לערבב את המים בתוך הצנצנת, אני עוטפת את הצנצנת במגבת (משנה זהירות). להשאיר 3-5 דקות את המים הרותחים בתוך הצנצנת, לשפוך את המים, לכסות עם ניירת מגבת ולתת לצנצנת להתקרר לגמרי.
** אפשר להשתמש גם במלפפון רגיל, לוודא שהם טריים ומוצקים.
המתכון הזה הוא מתכון בסיסי - תרשו לעצמכם לשנות ולגוון 
מי שאוהב יותר חריף - לגדיל את כמות השום והפלפל החריף.
אפשר להוסיף מקלות סלרי, גינגר, קייל ועוד חברים.
לבריאות, 
שלכם עופרית  
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע