מתכונים

מרק כתום ליום חורפי 
 
החיסרון במרקים שאין להם חיסרון, גם שאני חושבת שאין לי ירק בבית למרק אני מצליחה לעמיד סיר מרק למשפחה שלמה +.
אני אוהבת מרקים, בחורף זה מחמם ומרגיע, אוהבת להשאיר את התריס פתוח, לראות את הסופת ברקים ולהתענג על מרק חם חם עם נגיעות חריפות

מה צריך למרק כתום?
סיר של 8 ליטר
2 בצלים לבנים בנוניים
2 שני שיני שום
1 בצל סגול בנוני
דלורית קלופה
3 גזרים קלופים
חתיכה קטנה של גינגר קלוף
ענף סלרי חתוך עם העלים
אוריגנו
מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, סומק, פפריקה מתוקה, 
קומץ פפריקה שיפקה חריפה 
עלי פטרוזליה / כוסברה קצוצים להגשה

אופן ההכנה: 
חותכים את הבצל לחתיכות גסות ומטגנים בשמן קוקוס, מוסיפים סלרי קצוץ, שום חתוך גס ועלי אוריגנו. 
שהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים את שאר הירקות, גזר חתוך גס, דלורית קלופה וחתוכה גס (ללא הגרעינים), נותנים לזה טיגון של כמה דקות.
מוסיפים תיבול - מלח, פלפל, כמון, כורכום, פריקה מתוקה ושפיקה.
מוסיפים את העדשים הכתומות.
ולבסוף, ממלאים את הסיר במיים רותחים מעל גובה הירקות.
אחרי רתיחה מעבירים לאש נמוכה למשך כשעה.
טוחנים את המרק בבלנדר או בבלנדר מט.
מקשטים עם עלי פטרוזליה / כוסברה.
הצעת הגשה נוספת להקרים עם מי קוקוס או שמנת קשיו.
שיהיה בתאבון
 
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע