מתכונים

דונאטס אפויים ללא ייסורי מצפון
 
משתפת אתכם באהבה רבה במתכון שיגוון לכם את חנוכה, עשיר בטעמים.

חומרים: 
לכ-25 יחידות מיני או 8 יחידות גדולות)
תבניות דונאטס / מיני דואנאס

לבצק:
2 כפות חמאת קוקוס
1/3 כוס אגבה או דבש
1/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח ים אטלנטי
3 ביצי חופש
3 כפות רסק תפוח עץ
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
 
למילוי והעשרה:
2-3 חתיכות שוקולד איכותי חתוך גס או אגוזים גרוסים
לציפוי:
1 ו 1/2 כפות חמאת קוקוס
1/3 כוס אבקת קקאו אכותית
2 כפות סירופ מייפל אימיתי או דבש
לעיטור:
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שבבי קוקוס ללא סוכר
 
אופן ההכנה: 

לבצק:
1. ממיסים בבן מארי את חמאת הקוקוס והדבבש / אגבה.
מערבבים בקערה את קמח הקוקוס, קמח השקדים, אבקת אפיה וקורט מלח.
2. בקערה נוספת טורפים את הביצים, רסק התפוחים ותמצית הוניל לתערובת אוורירית.
מוסיפים לתערובת את המחאה המומסת ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
3. מוסיפים בהדרגה את תערבות החומרים היבשים ומערבבים בזריזות כדי שלא יווצרו גושים.התערבות צריכה להיות חלקה ונוזלית.
זה הזמן להוסיף את מילוי העשרה אם רוצים- טעים מאוד גם בלי.
אופים בתנור שחומם ל 200 מעלות למשך כ 15 דקות או במכשיר מולטיקייק - כ 6 דקות.
לציפוי:
1. מניחים בקערה את חמאת הקוקוס ואבקת הקקאו וממיסים באמבט בן מארי. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מוסיפים את המייפל או הדבש, מערבבים ומסירים מהאש.
2. מצפים את הדונאטס בציפוי השוקולד ומעטרים באגוזי מלך קצוצים או חתיכות קוקוס קלויות ללא סוכר.
מתכון עם קצת עבודה ששוה כל ביס!!!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע