Search
  • Ofrit Barnea

גפן

הגפן הוא שיח פרי משבעת המינים, לי אישית הגפן הוא טעם ילדות, תמיד היו לנו גפנים בגינה, מספר סוגים שיהיה גיוון. והעלי גפן הממולאים של סבתא, הטעם כבר בפה רק מעצם המחשבה.

בתור אחת שתמיד אהבה את המטבח, ולא מפחדת לנסות, בעיקר אחרי שקיבלתי זריקת עידוד מהבן שלי, יצאנו לקטוף עלים, העלים של תחילת הקיץ, הצעירים הם הכי טובים, בגודל וברעננות המתאימה.

אחרי מספר ניסיונות של איזון הטעמים הגעתי לטעם המיוחל.....

להוציא את העלים, שלא התפרקו, אחד אחד, שיהיה מוכן במפנים ולא דייסתי, שיהיה בחמיצות הנכונה.

אני אישית אוהבת טריים ואם אפשר מהגינה – הכי טוב....

תזהרו שאתם קוטפים עלים מהגפנים של החקלאים, אתם לא יודעים אם השדה מרוסס ומתי התבצע הריסוס האחרון.

המתכון הבסיסי הוא עם אורז לבן, אתם יכולים להתפרע כמוני ולהחליף אותו עם אורז מלא, דוחן, קינואה או מה שאתם אוהבים.

כמה טיפים:

  • אורז מלא יש להשרות 3 שעות לפחות עד 9 שעות (רצוי להחליף מים) ולבשל 20 דקות (חצי בישול).

  • דוחן/ קינואה – להשרות חצי שעה, לשטוף היטב, לייבש ולקלוע לפני הבישול – ככה הם יצאו אחד אחד....

מתכון לעלי גפן ממולאים:

מרכיבים:

כ 60-80 עלי גפן טריים

למילוי:

2 כוסות אורז שטוף

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור שמיר קצוץ

בצל גדול קצוץ

שן שום קטושה

2 כפות שמן זית

עגבניה אדומה חתוכה לקוביות

תיבול: מלח ים אטלנטי, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון.

לרוטב:

חצי כוס לימון סחוט טרי

2 כפות שמן זית

כפית מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

רצועות סלרי ועלי סלרי

בצל

פלפל אדום

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז השטוף עם 2 כוסות מים חמים למשך 10 דקות – חצי בישול. נותנים לו להתקרר.

  2. בסיר גדול מרתיחים מים, כאשר המים רותחים מכבים את האש ומכניסים את העלים לחליטה למשך דקות, עם צריכים לשנות צבע והופכים להיות גמישים – להזהר לא לקרוע אותם.

  3. להוציא אותם למסננת ולשפוך עליהם מים קרים, להפסיק את תהליך החניטה.

  4. את האורז מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים של המילוי, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים, קחו בחשבון שזה נכנס לבישול והטעמים ישתנו וזה בסדר.

  5. מכינים את הסיר בישול – אני אוהבת להשתמש עם סיר נמוך, כמו סיר דגים, מניחים בתחתית הסיר גבעולים ועלים של סלרי, בצל, ורצועות פלפל אדום.

  6. מניחים עלה גפן שצידו המבריק כלפי מטה.

7. מניחים כפית מהמילוי בחלק העליון של העלה, מקפלים את הצדדים על המילוי ומגלגלים אל החלק הצר, תוך הכנסת השוליים פנימה בגלול הדוק.

8. את העלים הקרועים – לא לזרוק.

9. מסדרים את עלי הגפן בשכבות בסיר.

10. את העלים הקרועים מניחים על העלים שישמרו שלא יתייבשו.

11. מערבבים בכוס את הלימון, שמן זית ותבלינים ושופכים על העלים.

12. מכסים את העלים על צלחת ודוחפים קלות.

13. מוסיפים מים חמים על לגובה העלים.

14. מבשלים עד לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל כשעה וחצי, לבדוק שיש מספיק נוזלים בסיר ולהחיזר את הנוזלים שיצטברו על הצלחת לתוך הסיר.

בתאבון

57 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע