Search
  • Ofrit Barnea

תבלינים לחיים עשירים יותר

לתבלינים תפקידים רבים בחיינו, רובנו מכירים את התבלינים כדרך לענין את האוכל שבצלחת.

עד כמה החיים שלנו יכולים להיות טעימים עם התבלינים הנכונים.

תיבול החיים הוא לא רק בצלחת, הוא גם בחשיבה, בעשיה היום יומית שלנו.

גוונו, קנו תבלינים שאתם לא מכירים או כאלה שמזמן לא השתמשתם בהם, תעזו לנסות להכין מאכלים חדשים, במקרה הטוב תאהבו את מה שהכנתם.

קצת על התבלינים שסביבינו

עם גילוי היבשות בעולם, התחיל סחר בין הארצות, סחר של חפצי אומנות, אוצרות טבע ותבלינים.

דרך הבשמים בין המזרח לאירופה היא הוכחה לעדות לסחר של תבלינים ועשבי תיבול.

אז מה כל כך חשוב בתבלינים?

רובנו גדלנו על מספר מצומצם של תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה לסוגיה, כמון, כורכום.

עם השנים כל אחד מאיתנו התפתח ולמד להכיר סיגנונות שונים מהסגנון הביתי ואיתו טעמים אחרים.

הייתי רוצה לגעת היום בתבלינים מוכרים ולתת לכם זווית נוספת לגביהם;

זרעי חרדל

החרדל נחשב לצמח מחמם, אי לכך, מסייע לחילוף חומרים, הזרעים הצהובים והשחורים ממריצים את המטבוליזם, ולשימוש חיצוני, עוזר לטיפול בבעיות עור.

ניתן לשתות אותו בחליטה בזמן שפעת וחום גבוהה, בעיות בכליות ודלקות בכבד.

מי שסובל ממעי רגיז, כדאי להתייעץ לפני תחילת השימוש על בסיס קבוע.

זרעי הל

הוא תבלין קפה נפוץ מאוד, מקורו בהודו וסרי לנקה.

ההל הוא תבלין דומיננטי, בעדה הדרוזית משמש לטיפול בבעיות גזים, ברפואה הסינית לעומת זאת , משמש לטיפול בהורדה במשקל, הרפואה המבוססת על יהדות בבל ממליצה להרבות בצריכת הל למניעת בחילת, הקאות ואבנים בכליות.

את הזרעים הכתושים ניתן לחלוט במים חמים או להכניס כתיבול באוכל, ואז שימו לב לטחון טוב את הקליפות.

אניס

האניס הוא צמח מחמם, מקור האניס הוא באזור הים התיכון, נחשב לאחד מצמחי התיבול הידועים והעתיקים ביותר הן למטרות קולינריות והן למטרות ריפוי. הוא טוב בשימוש חיצוני כקומפרס ולבעיות וחיזוק מערכות פנימיות.

זרעי האניס משמשים לטיפול בקשיי נשימה, כאבי שיניים, ידוע כחומר מכייח, עוזר לפעילות מערכת העיכול ומשפר ספיגה יעילה יותר של ברזל.

לאניס שימושים רבים ברפואה כגון:

שאיפת שמן אתרי המכיל אניס מקל בגודש נשימה.

תה אניס עוזר נגד כאבי בטן , מקל על בעיות גזים, עוזר להקל על סמפטומים של גיל המעבר.

התה גם עוזר להקל על בחילות בוקר בחודשי ההריון הראשונים, ומשפר זרימת חלב בזמן הנקה.

זעתר

הזעתר הינו צמח האזוב אשר גדל בר ברחבי הארץ, בצמח הינו צמח מוגן.

לזעתר יתרונות בריאותיים רבים מאוד.

מבין סגולותיו של הזעתר, עזרה בטיפול במחלות החורף , הפחתת גודש ליחה, הפחתת נזלת, סינוסים. מעבר לכך , יש ביכולתו של הזעתר לטפל בבעיות וזיהומים במערכת העיכול, גזים, טפילים, פלורה , אנטי פטרייתי - עוזר לטיפול במצבי קנדידה. נחשב מועיל בתהליך ניקוי הדם וטיפול בדלקות בדרכי השתן.

מחקרים מצאו שבצמח המופלא יש רכיבים שעוזרים לעכב התפתחות תאים סרטניים והתפרצות וירוס HIV.

מומלץ מאוד לשלבו במאכלים על בסיס יומי, בסלטים, תבשילים, אפיה ובמאכלים שונים.

את הזעתר ניתן למצוא כתערובת זעתר, אשר לתערובת מוסיפים, חיטה טחונה למהול את המרירות של הזעתר, מלח, שומשום קלוי וסומק.

שימוש נוסף, תה זעתר, להרגעת בחילות, דלקות גרון, כאבי ראש, הצטננות, הקלה על כאבי בטן.

אפשרות נוספת, להשרות עלי זעתר בשמן זית למריחה חיצונית.

פלפל חריף

בפלפל החריף ישנו כימיקל קפסאיצין, מרכיב הגורם לתחושת החריפות, והיא קיימת בכל סוגי הפלפלים החריפים לא רק בצי'לי החריף.

כמו כל דבר בחיים, צריך איזון ולא להגזים עם דברים. מחקרים מלמדים שאכילת חריף לא רק שלא גורמת נזק, להפך, היא גם יעלה במניעת מחלות .. הכל ענין של מינון נכון.

הוספת פלפלים חריפים למאכלים מקלה במקרי שפעת והצטננות על ידי פתיחת דרכי הנשימה.

הוספת פלפלים חריפים לתזונה על בסיס קבוע יתרונות רבים , החל מתיבול האוכל, בעל ערך קלורי נמוך מאוד, הוא מזרז את תהליך חילוף החומרים

ועוזר לשרוף שומן ושומר על תחושת שובע לאורך זמן רב יותר.

מחקר אוסטרלי מצא כי אכילת פלפל חריף משפר את איכות השינה, וההשפעה על מצב הרוח , הקפסאיצין גורם לשחרור אנדרופין, אשר מסייעים לשיכוך כאב והגברת מצב הרוח, נראה לי סיבות מצוינות לשלב יותר פלפלים חריפים במזונות שלנו.

54 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע