Search
  • Ofrit Barnea

קולורבי

אנחנו שומעים הרבה על החשיבות של צריכת הירקות, השאלה איפה זה פוגש אותנו והאם בכלל .

אנחנו חיים באיזור ששופע בירקות אז למה לא לנצל עובדה זאת ולהנות מהם?

הירקות מגיעים בשלל צבעים ולכל צבע חשיבות משלו. היום נדבר על הצבע הלבן - החשיבות שלו היא ביכולתו לשמור על כלי הדם והלב, ולהלחם בחיידקים ובדלקות.

בין הירקות הלבנים הפופולרים יש לנו את הכרובית, בצל לבן והקולורבי.

היום הכוכב שלנו הוא הקולורבי. הוא ירק ממשפחת המצליבים, משפחה בעלת תכונות תזונתיות רבות ואיכותיות, חיזוק המערכות בגוף ומניעת מחלות.

בין יתרונותיו של הקולורבי; תורם לחיזוק המערכת החיסונית, עוזר במניעת מחלות, מסייע לשיפול עיכול ובמצבי עצירות, מסייע בהורדת לחץ דם, מייבש לחות, בעל ערך קלורי נמוך וכן, עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים.

את הקולורבי ניתו לאכול בצורות שונות, כירק חי בסלט ירקות, חתוך גס עם הרבה לימון עליו ואף מבושל בין ירקות המרק.

טעם נוסף שאני ממש אוהבת הוא קולורבי בתנור... הוא מלך האנטיפסטי שלי.

אני אוהבת לשלב באנטיפסטי שלי מספר ירקות דלורית, קולורבי ואיזה ירק שורש שיש- שורש סלרי, שורש פטרוזליה

-מחממים תנור ל 180 מעלות -מקלפים את הירקות ופורסים אותם לפרוסות של חצי ס"מ לערך, דקות אבל לא דקות מדי (שיהיה בשרי).

-שמים נייר אפיה אקולוגי על רשת התנור -מסדרים את הירקות על הנייר אפיה -מזלפים שמן זית כתית מעולה , מלח ים אטלנטי ותבלין איטלקי איכותי. אתם יכולים להחליף אותו ברוזמרין, פפריקה חריפה, אוריגנו.

תהנו מסלטים עשירים בצבעים וירקות בכל מיני דרכים. החשוב הוא להוסיף ירקות בכל ארוחה.

שלכם עופרית

56 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע