Search
  • Ofrit Barnea

כרוב ניצנים


כרוב הניצנים, הוא זן של כרוב בר, ממשפחת המצליבים, אחיו הם ברוקולי, כרוב ולא נשכח את הקולורבי.

ערכו התזונתי של כרוב הניצנים עולה על ערכם של אחיו ועשיר במינירלים כגון סידן ואשלגן, מגנזיום, ברזל, גופרית וכן עשיר בויטמינים כמו A,B,C ו- D.

מוצאו של הכרוב הוא מכרוב העלים, החלק שאנחנו אוכליםהוא כרובים קטנים אשר גדלים בין עלי הצמח על גבי גבעול ארוך ועבה.

ועוד נתון היסטורי מענין, כרוב הניצנים התגלה במאה ה- 14 בבלגיה ומשם שמו Brusssel Sprouts אשר מתייחס לעיר בריסל במספר שפות.

יתרונותיו של הכרוב ניצנים גדולות ומרובות החל מכך שערכו הגליקימי נמוך.

הכרוב עוזר בתהליך ניקוי הרעלים מהגוף, ופינוי עודפי כולסטרול.

הכרוב הינו מקור זמין לסידן, סיבים תזונתיים וויטמיני, חומצה פולית.

בשנים האחרונות ישנה מגמה לגידול מקורי ואפשר יותר ויותר למצוא את הכרוב בשווקים השונים בעיקר בחודשי החורף, עם זאת עדין מרבית כרוב הניצנים הוא יבוא בהקפאה.

כמו כל מוצר, ככל שיהיה יותר ביקש ההיצע יגדל, כלומר אם נקנה יותר - החקלאים יספקו יותר, ואי אפשר להשוות בטעם בין כרוב הניצנים הטרי ולבין הקפוא ולכן כדאי שנקנה יותר מהתוצרת המקומית.

אז מה עושים עם כרוב הניצנים?

אם בא לכם לנסות משהו חדש, אחר - נסו את הצ'יפס

3 כוסות כרוב ניצנים חתוך לסלייסים לאחר שניקינו את העלים הלא יפים.

לרוטב:

1 כוס קשיו מושרה לפחות חצי שעה

1/2 כוס מים

כפית מלח גס

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות לימון טרי

פלפל צ'ילי קטן לאוהבי החריף, חצי צ'ילי לעדינים שבנינו

כפית ג'ינג'ר מגורד - ללא הקליפה

2 כפות מייפל

את כל המרכיבים להכניס למעבד מזון עד לקבל מרקם חלק, נקבל קרם משחתי.

להכניס את כרוב הניצנים החתוך לתוך קערה ולערבב יחד עם הקרם.

להכניס למייבש מזון שעה וחצי על החום הכי גבוה של המייבש

ולאחר מכן , לערבב ולהפוך את הכרוב ולתת לזה כ 24-48 שעות על החום הבינוני - עד שהכרוב יהיה יבש וקריספי.

במידה ואין לכם מייבש מזון, להכניס לתנור על חום של 130 מעלות לשעה ולאחר מכן להוריד את החום של התנור ל 100 מעלות ל 24 שעות או עד ייבוש מלא של הכרוב.

[if !supportLineBreakNewLine]יש לכם רק חצי שעה? מתכון מעולה לכרוב ניצנים אנטיפסטי [endif]

חממו את התנור ל 180 מעלות

חתכו את הכרוב ניצנים לסלייסים.

במחבת חממו

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח הימליה גס

פלפל גרוס

קורט פפריקה חריפה גרוסה

עלי זעתר מיובש

תנו לשמן להתחמם, הוסיפו את התבלינים, תנו להם דקה והוסיפו את כרוב הניצנים וערבבו היטב.

תעבירו לתבנית חסינת אש ולתנור לכ 30 דקות.

לא לאפות יותר מדי - מאבד את כל הטעם והייתרונות של הכרוב.

מוזמנים להכניס את כרוב הניצנים לתפריט המשפחתי ותעריכו את החקלאים שמגדלים, טורחים וקוטפים אותם אחד אחד להביא לכם אותם יפים וחתיכים לצלחת.

69 views0 comments

Recent Posts

See All
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

טלפון: 050-2320333

רח׳ אלתרמן נתן 2, גן יבנה

© 2016, כל הזכויות שמורות לעופרית ברנע